Vastaus nimimerkille realiteetit

Sunnuntai 28.2.2016 klo 14:15


Vastaus nimimerkille Realiteetit

Kysyitte mistä säästetään. Kirjoitin, että säästöjä ei synny rajaamalla lasten subjektiivista päivähoitoa tai kasvattamalla ryhmäkokoja. Näistä päätöksistä syntyy säästöjen sijaan lisää menoja. Kannattaa kysyä päivähoidon ammattilaisilta. Kuopiossakin ovat ottaneet asiaan julkisesti kantaa.

Toiseksi vähentämällä tai pitämällä vanhustenhoidon henkilökunta minimissä saadaan aikaan tilanne, jossa vanhukset jäävät huonolle hoidolle ja hoidon tarve huomaamatta. Tämä kasvattaa menoja entisestään.

Ei pidä sumuttaa itseään eikä toisia kertomalla säästöistä, jotka tosiasissa lisäävät menoja ja sen lisäksi aiheuttavat lapsille ja vanhuksille kärsimystä ja turvattomuutta.
Suomea ei nosteta jaloilleen säästämällä. Koko ajan on mietittävä miten toimimme paremmin ja otamme käyttöön hyviä käytäntöjä, joita on keksitty eri puolilla Suomea. Kaikki ne toimet joilla estetään lisävahingon syntyminen tai tilanteen paheneminen tuovat säästöjä. Lumetkin kannattaa pudottaa katolta ennenkuin se romahtaa kasaan.

Pahinta nykyisessä tilanteessa on se, että kaikki ns. säästöt yritetään nyhtää sieltä missä ne kaikkein varmiten lisäävät kuluja ja aiheuttavat ihmisille vaikeuksia.
Talous kasvaa työstä ja siitä kertyvistä verovaroista. Verotuksen porsaanreiät on tukittava. Harva se päivä uutisoidaan, kuinka veroja on lain puitteissa vältelty. Mikäli kaikki maksaisivat verot niin kuin pitäisi olisimme pitkällä talouden tervehdyttämisen tiellä. Harman talouden kitkemisen edut ovat tiedossa. Mitä enemmän siihen panostetaan, sitä suuremmat tulot valtiolle ja kunnille.

Tuula Väätäinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini