Hallitus polkee työntekijöitä suonsilmään

Keskiviikko 9.9.2015 klo 9:10 - Tuula Väätäinen


Ehkä kohtalokkain osa hallituksen eilen julkistamassa työntekijöihin kohdistuneesta listasta on ensimmäisen sairauspäivän muuttaminen palkattomaksi. Tätä on perusteltu sillä että turhat sairauslomat loppuisivat. 

Meillä on aloja joissa sairaana työskentely on jopa vaarallista. Erityisesti sosiaali-ja terveydenhuoltoaloilla tartuntariski on ilmeinen. Onko tosiaan totta, että työnantajat ja hallitus ottaa vastuun siitä että esimerkiksi lastenteholla, leikkausyksiköissä, ensiavuassa, teho-osastoilla, lastensuojeluyksiköissä jne työntekijät tulevat sairaana töihin. Kun jo nyt nykyisen sairausjärjestelmä puitteissa raahaudutaan puolikuntoisena työpaikalle. Potilaiden tartuntariski kasvaa hurjasti ja voi johtaa laajoihinkin epidemioihin.

Asiakkailla ja potilailla on oikeus odottaa, ettei heidän tilanteensa pahene vastaanottavan ammattilaisen tehdeydentilasta johtuen. Pam Ann Selin sanoo juuri, julma lista on hallituksella käsissä. Olen samaa mieltä.

Puututaan myös julkisen alan ns pitkiin lomiin. Lomien karsiminen ei todellakaan edistä työllisyyttä, lomien sijaisuudet tietysti vähenee ja se erityisesti koskee nuoria ja opiskelijoita. Pitkään työssäolleiden jaksaminen joutuu entistä kovammalle koetukselle. Juha Sipillä ei näytä olevan mitään käsitystä tavallisesta työstä tavallisten työntekjöiden arjesta työpaikoilla. Joissa kovalla työllä ansaitaan pientä palkkaa, josta hallitus on nyt yksipuolisesti riistämässä ainakin 5%.

Tätä ei voi hyväksyä ja kaikki on tehtävä, että hallitus saadaan perumaan päätöksensä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini