SDP:n Väätäinen vaatii omaishoitoon parannuksia

Torstai 5.3.2015 klo 9:33Tiedote 5.3.2015
Vapaa julkaistavaksi
 
SDP:n Väätäinen vaatii omaishoitoon parannuksia
 
- Omaishoidon tukeminen on saatava vihdoinkin kuntoon, vaatii SDP:n pohjoissavolainen kansanedustaja, erikoissairaanhoitaja Tuula Väätäinen.
 
- Moni ikääntynyt viihtyy ja voi hyvin omaishoitajan tuella saadessaan asua talossa ja alueella, johon on tottunut. Tämän asetelman ympärille tulee kuitenkin rakentaa nykyistä vanhempi tukiverkosto niin omaishoitajalle kuin hoidettavallekin. Emme voi hyväksyä sitä, miten omaishoitajat uupuvat työssään niin, että ennen pitkää tarvitsevat itsekin hoivaa, korostaa Väätäinen.
 
- Tuettu siirtyminen entistä laajempaan kotona tapahtuvaan hoitoon ja hoitajien palveluiden parantaminen on myös taloudellisessa mielessä sijoitus. Toimiva omaishoito on tietenkin laitoshoitoa edullisempaa, mutta myös ihmisten toimintakyvyn säilymisen kannalta yleensä laitosta parempi ratkaisu.
 
- Erikoissairaanhoitajana ja sosiaali- ja terveysasioiden parissa pitkään myös eduskunnassa työskennelleenä pidän perusteltuna vaihtoehtona omaishoidon tuen siirtämistä Kelaan. Korostan kuitenkin, että siirto on tehtävä huolellisesti ja standardeista kiinni pitäen. Hyvä tapa tämän kaltaiselle uudistukselle on ensin kartoittaa eri kunnissa toteutuvat käytännöt ja tämän jälkeen asettaa yleiset standardit parhaimmilla tavoilla asiaa hoitavien kuntien mukaan.
 
 
Lisätiedot: Kansanedustaja Tuula Väätäinen, p. 0505113018


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini