SDP:n Väätäinen: Lasten oikeudet kuntoon perhehuoltolain toimeenpanossa

Perjantai 27.2.2015 klo 16:29Tiedote 27.2.2015
Vapaa julkaistavaksi 
SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen korostaa lasten oikeutta aikuisen aikaan.
 
Sosiaalialalla on viime aikoina runsaasti keskusteltu uudesta perhehuoltolaista ja sen vaikutuksesta perhehuollon tilanteeseen. Lain valmistelussa on lähdetty perhehoidossa hoidettavien määrän osalta siitä, että perhehoitaja voi jatkossa hoitaa neljää henkilöä alle kouluikäiset lapset ja muut erityistä hoitoa tai huolenpitoa vaativat henkilöt mukaan luettuina. Sosiaali- ja terveysalalla pitkän uran tehnyt kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää muutoksia nimenomaan lapsen edun kannalta keskeisinä.
 
-          Sijaisperheeseen sijoitettu lapsi vaatii yleensä erityisen paljon aikuisen ihmisen aikaa ja huomiota, vaikkei osaisi sitä itse pyytäkään. On hyvä, että huolenpitoa turvataan lailla tällä tavoin ja niin myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuden paranevat, Väätäinen toteaa.
 
-          Pidän kuitenkin vakavana perhehoitajien huolta siitä, miten uudistus vaikuttaa perhehoitopaikkojen määrään ja saatavuuteen. Jatkossa täytyy lähteä siitä, että perhehoitoa tarjoavien asemaa, korvauksia ja palveluita tulee työstää yhdessä perhehoitajien itsensä kanssa, Väätäinen summaa.
 
Lisätiedot: Kansanedustaja Tuula Väätäinen, p. 0505113018


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini