SDP:n Väätäinen: Ilmaista ehkäisyä tarjonneista kunnista syytä ottaa mallia

Perjantai 20.2.2015 klo 14:53Tiedote 20.2.2015
Vapaa julkaistavaksi

 

 
Kansanedustaja ja erikoissairaanhoitaja Tuula Väätäinen kehottaa  kuntia ja päättäjiä ottamaan mallia ilmaista ehkäisyä nuorille tarjonneista kunnista.
 
-          Viime päivien uutisoinnin mukaan Rauman kaupungin jakama maksuton ehkäisy on tuottanut säästöjä jopa 100 000 euroa vuositasolla, kun ei-toivottujen raskauksien, aborttien ja sukupuolitautien määrä on lähes puolittunut.
 
-          Uutinen on tervetullut vahvistus julkiseen keskusteluun aborteista ja ehkäisystä: Rauman esimerkki osoittaa hyvin selvästi, että ehkäisyyn ja valistukseen panostaminen ovat parhaita keinoja vähentää ei-toivottuja raskauksia ja nuorten seksuaalista riskikäyttäytymistä. Aborttioikeuksia rajaamalla ei ikinä päästäisi näin hyviin tuloksiin, Väätäinen korostaa.
 
-          Sairaanhoitajana luotan myös ammattitaitoisten terveydenhuoltoalan ihmisten osaamiseen ja etiikkaan heidän keskustellessaan nuorten kanssa. On nuorten myöhemmänkin elämän ja hoidon kannalta tärkeää,  että ehkäisystä keskusteltaessa syntyy jo varhain luottamus ammattihenkilöstöön, Väätäinen summaa.
 
Lisätiedot: Tuula Väätäinen, tuula.vaatainen@eduskunta.fi, p. 0505113018
 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini