TERVETULOA KOTISIVUILLENIVoit tutustua kotisivuilla ajatuksiini ja poliittiseen työhöni vuosien varrella! Minut löytää nimelläni myös Facebookista sekä Instagramista nimellä tuula.vaatainen.


Eduskuntavaalien 2019 tietäni voit seurata sivustolta www.tuulantie.fi!


Tuulantie eduskuntaan 2019


Olen savolainen 63-vuotias käsitöitä harrastava terveydenhoitoalan ammattilainen ja kansanedustaja vuosina 2003-2015. Olen syntynyt pienessä Kurolahden kylässä Maaningalla ja viettänyt lapsuuteni sekä nuoruuteni Tervossa.

Tällä hetkellä kotini sijaitsee Karttulassa. Perheeseeni kuuluu mieheni Timo, poikani Roope ja Helsingissä asuva Miika sekä tietysti ihana shetlanninlammaskoiramme Epeli.HAASTATTELUJA

Tuula Yle Puheen Politiikkaradion vieraana tiistaina 16.9.2014
Haastattelu kuunneltavissa Yle Areenassa.

Tuula Yle Savon haastattelussa 1.9.2014 Haastattelu kuunneltavissa Yle Areenassa.

Vastaus nimimerkille realiteetit

Sunnuntai 28.2.2016 klo 14:15

Vastaus nimimerkille Realiteetit

Kysyitte mistä säästetään. Kirjoitin, että säästöjä ei synny rajaamalla lasten subjektiivista päivähoitoa tai kasvattamalla ryhmäkokoja. Näistä päätöksistä syntyy säästöjen sijaan lisää menoja. Kannattaa kysyä päivähoidon ammattilaisilta. Kuopiossakin ovat ottaneet asiaan julkisesti kantaa.

Toiseksi vähentämällä tai pitämällä vanhustenhoidon henkilökunta minimissä saadaan aikaan tilanne, jossa vanhukset jäävät huonolle hoidolle ja hoidon tarve huomaamatta. Tämä kasvattaa menoja entisestään.

Ei pidä sumuttaa itseään eikä toisia kertomalla säästöistä, jotka tosiasissa lisäävät menoja ja sen lisäksi aiheuttavat lapsille ja vanhuksille kärsimystä ja turvattomuutta.
Suomea ei nosteta jaloilleen säästämällä. Koko ajan on mietittävä miten toimimme paremmin ja otamme käyttöön hyviä käytäntöjä, joita on keksitty eri puolilla Suomea. Kaikki ne toimet joilla estetään lisävahingon syntyminen tai tilanteen paheneminen tuovat säästöjä. Lumetkin kannattaa pudottaa katolta ennenkuin se romahtaa kasaan.

Pahinta nykyisessä tilanteessa on se, että kaikki ns. säästöt yritetään nyhtää sieltä missä ne kaikkein varmiten lisäävät kuluja ja aiheuttavat ihmisille vaikeuksia.
Talous kasvaa työstä ja siitä kertyvistä verovaroista. Verotuksen porsaanreiät on tukittava. Harva se päivä uutisoidaan, kuinka veroja on lain puitteissa vältelty. Mikäli kaikki maksaisivat verot niin kuin pitäisi olisimme pitkällä talouden tervehdyttämisen tiellä. Harman talouden kitkemisen edut ovat tiedossa. Mitä enemmän siihen panostetaan, sitä suuremmat tulot valtiolle ja kunnille.

Tuula Väätäinen

Kommentoi kirjoitusta.

Päätöksillä on seurauksensa

Sunnuntai 28.2.2016 klo 14:14


Päätöksillä on aina seurauksensa

Kuopio teki väärin puuttuessaan lasten subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen ja päättäessään kasvattaa ryhmäkokoja. Samoin kaupunki teki virheen nostaessaan palvelumaksuja 30%. Näitä molempia päätöksiä sosialidemokraatit valtuustoryhmänä sekä lautakunnassa vastusti. Näillä päätöksillä ei lisätä kuntalaisten hyvinvointia, turvallisuutta, työllistymistä eikä korjata kaupungin taloutta.

Lapsen varhaiskasvatusmahdollisuuksien rajaaminen on jakanut kunnat kahteen kastiin. Osa on rajannut lapsen oikeutta varhaiskasvatukseen, toiset kunnat eivät. Eihän Kuopion päätöksentekijät halua lyhytnäköisten säästötavoitteiden vuoksi laittaa Kuopiota kuntien huonompaan kastiin?

Elämä on täynnä toinen toistaan vaikeampia päätöksiä. Monet päätökset ovat hankalia vaikka olosuhteet olisivat hyvät. Lähtökohtaisesti voisi uskoa vanhaan toteamukseen; ihmiselle ei anneta enempää taakkaa mitä jaksaa kantaa.

Näin ei kuitenkaan aina ole. Ihmisten kohtaamat taakat voivat olla ylitsepääsemättömiä ja koko elämän mittaisia. Suomalainen yhteiskunta on rakennettu auttamaan ja tukemaan, erityisesti silloin kun on äärimmäisen hankalaa.

Sosiaaliturva sekä sosiaali-ja terveyspalvelut ovat mukana silloin kun ihminen on äärimäisen tiukilla. Kolmen ässän hallituksen suunnitelmat nakertavat näitä yhteiskuntamme peruspilareita. Vaikka valtakunnan tasolla töppäillään, kuntatasolla voimme olla fiksumpia ja tehdä päätöksiä jotka lisäävät kuntalaisten arjen turvallisuutta.

Uudistua pitää, mutta seurauksista on vastattava viimeistä piirtoa myöten. Tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa on huolehdittava rahojen riittävyydestä ja niiden mahdollisimman tehokkaasta käytöstä.

Toiminnan tuloksellisuutta ja laatua on valvottava ja vaadittava. Tiedämme, että voimme tehdä työtämme paremmin, tehokkaammin ja eettisesti oikein. Olen monesti kirjoittanut, että ystävällisyys, hyvä sana ja hymy ei maksa mitään. Sen sijaan ne lisäävät hyvinvointia, terveyttä ja antavat voimaa selvitä vaikeistakin tilanteista.

Kun tähän yhdistetään tarpeellinen määrä koulutettuja työntekijöitä meillä on mahdollisuus selviytyä voittajana yhteiskuntamme suurimmista haasteista. Lasten ja ikäihmisten hoito, työttömyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen poistaminen sekä sosiaali-ja terveyspalveluiden saatavuus vaativat tekoja.

Kaikkein vaikeimmassa asemassa olevilta ja pienituloisilta ei voi enää ottaa, sillä he eivät kestä lisää kiristämistä. Maan hallitus ei kykene tätä näkemään, siksi kuntien on uskallettava käyttää itsemääräämisoikeuttaan toisin kun nyt näyttää tapahtuvan.


Tuula Väätäinen
ent. Kansanedustaja (sd)
KTY johtokunnan jäsen

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus polkee työntekijöitä suonsilmään

Keskiviikko 9.9.2015 klo 9:10 - Tuula Väätäinen

Ehkä kohtalokkain osa hallituksen eilen julkistamassa työntekijöihin kohdistuneesta listasta on ensimmäisen sairauspäivän muuttaminen palkattomaksi. Tätä on perusteltu sillä että turhat sairauslomat loppuisivat. 

Meillä on aloja joissa sairaana työskentely on jopa vaarallista. Erityisesti sosiaali-ja terveydenhuoltoaloilla tartuntariski on ilmeinen. Onko tosiaan totta, että työnantajat ja hallitus ottaa vastuun siitä että esimerkiksi lastenteholla, leikkausyksiköissä, ensiavuassa, teho-osastoilla, lastensuojeluyksiköissä jne työntekijät tulevat sairaana töihin. Kun jo nyt nykyisen sairausjärjestelmä puitteissa raahaudutaan puolikuntoisena työpaikalle. Potilaiden tartuntariski kasvaa hurjasti ja voi johtaa laajoihinkin epidemioihin.

Asiakkailla ja potilailla on oikeus odottaa, ettei heidän tilanteensa pahene vastaanottavan ammattilaisen tehdeydentilasta johtuen. Pam Ann Selin sanoo juuri, julma lista on hallituksella käsissä. Olen samaa mieltä.

Puututaan myös julkisen alan ns pitkiin lomiin. Lomien karsiminen ei todellakaan edistä työllisyyttä, lomien sijaisuudet tietysti vähenee ja se erityisesti koskee nuoria ja opiskelijoita. Pitkään työssäolleiden jaksaminen joutuu entistä kovammalle koetukselle. Juha Sipillä ei näytä olevan mitään käsitystä tavallisesta työstä tavallisten työntekjöiden arjesta työpaikoilla. Joissa kovalla työllä ansaitaan pientä palkkaa, josta hallitus on nyt yksipuolisesti riistämässä ainakin 5%.

Tätä ei voi hyväksyä ja kaikki on tehtävä, että hallitus saadaan perumaan päätöksensä.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus nuijii ihmiset hengiltä toimillaan

Torstai 4.6.2015 klo 9:58

Vaaleista on reilu kuukausi. Äänestäjien odotukset ovat muuttuneet suurelta osin pettymykseksi. Lapsiperheet, ikäihmiset, opiskelijat pienituloiset ihmiset uskoivat perussuomalaisten ja keskustalaisten lupauksiin, heistä pidettäisiin huolta. Kokoomus ui vaalien ylitse kiilloitetelulla Ferrarilla jonka kyytiin moni luuli mahtuvansa.

Nyt olemme tilanteessa, jossa äänestäjien viimeisetkin killingit ovat kysyttyä valuutttaa. Sipilä on siirtynyt Soinin linjoille ja anelee hyvätuloisilta almuja köyhille ja Soini vaati jo ennen vaaleja kansalta ropoja kehitystyhteistyöhön. 

Hallituksen leikkauslistaa on todella vaikea ymmärtää, se iskee kaikkein kipeimmin niihin joiden elämä on ollut vaikeaa jo pitkään. Näin toimiessaan hallitus pudottaa pienituloisten ja köyhien ihmisten joukkoon läjän uusia ihmisiä. Sen sijaan, että toimillaan pelastaisi ja auttaisi.

Sonin pitäisi nyt kysyä itseltään, eikö meitä hävetä, sitä kysymystä ei taida tulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Erkki Tuomiojan sitaatti

Perjantai 27.3.2015 klo 15:34

tuomiojasitaatti.png

Kommentoi kirjoitusta.

Tuula ja Jutta Urpilainen Kuopiossa

Keskiviikko 25.3.2015 klo 13:57

tuulajajutta2.png

Kommentoi kirjoitusta.

Tule tapaamaan!

Perjantai 20.3.2015 klo 14:57

tuula_tavattavissa_viikko_2.png

Kommentoi kirjoitusta.

SDP:n Väätäinen: Lasten harrastusmaksut on saatava pienemmiksi

Tiistai 17.3.2015 klo 10:58

Tiedote
17.3.2015

 

SDP:n Väätäinen: Lasten harrastusmaksut on saatava pienemmiksi

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää ideaa vähävaraisia perheitä auttavasta rahastosta miettimisen arvoisena ajatuksena.

-          Jokaisella lapsella on oltava oikeus harrastaa, kehittää omia taitojaan ja saada samalla uusia kokemuksia ja ystäviä. Tässä on kyse tasa-arvoisuudesta aivan arjen perustasolla.

Väätäinen muistuttaa, ettei kalliiden harrastusten tuoma lasten eriarvoistuminen ei rajoitu ainoastaan urheilumaailmaan.

-          Myös esimerkiksi kulttuuriharrastukset voivat olla niin hintavia, ettei niihin ole pienipalkkaisessa perheessä varaa. On surullista, että moni lahjakas ja innokas nuori joutuu rahasyistä jättämään rakkaan harrastuksen.

-          Suurin ongelma tässä yhtälössä on kallis hinta. Olen jo aiemmin kysynyt, onko kohtuullista, että lasten harrastuksiin menee kakkosasunnon hinnan verran rahaa vuodessa? Minun mielestäni ei ole.  Aivan keskeistä olisi nyt puuttua harrastuskustannuksiin sekä pitää huoli siitä, että vähävaraisten lapsiperheiden toimeentuloa tuetaan.

Väätäinen on puuttunut lasten korkeisiin harrastemaksuihin jo aiemmin eduskunnan kyselytunnilla helmikuussa.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Tule tapaamaan!

Perjantai 13.3.2015 klo 15:09

tuula_tavattavissa_-viikkoaikataulu_1.png

Kommentoi kirjoitusta.

Tule Savulihakeitolle maaningalle!

Torstai 12.3.2015 klo 9:49

kuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

SDP:n Väätäinen vaatii omaishoitoon parannuksia

Torstai 5.3.2015 klo 9:33


Tiedote 5.3.2015
Vapaa julkaistavaksi
 
SDP:n Väätäinen vaatii omaishoitoon parannuksia
 
- Omaishoidon tukeminen on saatava vihdoinkin kuntoon, vaatii SDP:n pohjoissavolainen kansanedustaja, erikoissairaanhoitaja Tuula Väätäinen.
 
- Moni ikääntynyt viihtyy ja voi hyvin omaishoitajan tuella saadessaan asua talossa ja alueella, johon on tottunut. Tämän asetelman ympärille tulee kuitenkin rakentaa nykyistä vanhempi tukiverkosto niin omaishoitajalle kuin hoidettavallekin. Emme voi hyväksyä sitä, miten omaishoitajat uupuvat työssään niin, että ennen pitkää tarvitsevat itsekin hoivaa, korostaa Väätäinen.
 
- Tuettu siirtyminen entistä laajempaan kotona tapahtuvaan hoitoon ja hoitajien palveluiden parantaminen on myös taloudellisessa mielessä sijoitus. Toimiva omaishoito on tietenkin laitoshoitoa edullisempaa, mutta myös ihmisten toimintakyvyn säilymisen kannalta yleensä laitosta parempi ratkaisu.
 
- Erikoissairaanhoitajana ja sosiaali- ja terveysasioiden parissa pitkään myös eduskunnassa työskennelleenä pidän perusteltuna vaihtoehtona omaishoidon tuen siirtämistä Kelaan. Korostan kuitenkin, että siirto on tehtävä huolellisesti ja standardeista kiinni pitäen. Hyvä tapa tämän kaltaiselle uudistukselle on ensin kartoittaa eri kunnissa toteutuvat käytännöt ja tämän jälkeen asettaa yleiset standardit parhaimmilla tavoilla asiaa hoitavien kuntien mukaan.
 
 
Lisätiedot: Kansanedustaja Tuula Väätäinen, p. 0505113018

Kommentoi kirjoitusta.

SDP:n Väätäinen: Lasten oikeudet kuntoon perhehuoltolain toimeenpanossa

Perjantai 27.2.2015 klo 16:29


Tiedote 27.2.2015
Vapaa julkaistavaksi 
SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen korostaa lasten oikeutta aikuisen aikaan.
 
Sosiaalialalla on viime aikoina runsaasti keskusteltu uudesta perhehuoltolaista ja sen vaikutuksesta perhehuollon tilanteeseen. Lain valmistelussa on lähdetty perhehoidossa hoidettavien määrän osalta siitä, että perhehoitaja voi jatkossa hoitaa neljää henkilöä alle kouluikäiset lapset ja muut erityistä hoitoa tai huolenpitoa vaativat henkilöt mukaan luettuina. Sosiaali- ja terveysalalla pitkän uran tehnyt kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää muutoksia nimenomaan lapsen edun kannalta keskeisinä.
 
-          Sijaisperheeseen sijoitettu lapsi vaatii yleensä erityisen paljon aikuisen ihmisen aikaa ja huomiota, vaikkei osaisi sitä itse pyytäkään. On hyvä, että huolenpitoa turvataan lailla tällä tavoin ja niin myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuden paranevat, Väätäinen toteaa.
 
-          Pidän kuitenkin vakavana perhehoitajien huolta siitä, miten uudistus vaikuttaa perhehoitopaikkojen määrään ja saatavuuteen. Jatkossa täytyy lähteä siitä, että perhehoitoa tarjoavien asemaa, korvauksia ja palveluita tulee työstää yhdessä perhehoitajien itsensä kanssa, Väätäinen summaa.
 
Lisätiedot: Kansanedustaja Tuula Väätäinen, p. 0505113018

Kommentoi kirjoitusta.

Tule tapaamaan Tuulaa Vesannolle!

Perjantai 27.2.2015 klo 12:23

karin_pilkeilla.png

Kommentoi kirjoitusta.

SDP:n Väätäinen: Ilmaista ehkäisyä tarjonneista kunnista syytä ottaa mallia

Perjantai 20.2.2015 klo 14:53


Tiedote 20.2.2015
Vapaa julkaistavaksi

 

 
Kansanedustaja ja erikoissairaanhoitaja Tuula Väätäinen kehottaa  kuntia ja päättäjiä ottamaan mallia ilmaista ehkäisyä nuorille tarjonneista kunnista.
 
-          Viime päivien uutisoinnin mukaan Rauman kaupungin jakama maksuton ehkäisy on tuottanut säästöjä jopa 100 000 euroa vuositasolla, kun ei-toivottujen raskauksien, aborttien ja sukupuolitautien määrä on lähes puolittunut.
 
-          Uutinen on tervetullut vahvistus julkiseen keskusteluun aborteista ja ehkäisystä: Rauman esimerkki osoittaa hyvin selvästi, että ehkäisyyn ja valistukseen panostaminen ovat parhaita keinoja vähentää ei-toivottuja raskauksia ja nuorten seksuaalista riskikäyttäytymistä. Aborttioikeuksia rajaamalla ei ikinä päästäisi näin hyviin tuloksiin, Väätäinen korostaa.
 
-          Sairaanhoitajana luotan myös ammattitaitoisten terveydenhuoltoalan ihmisten osaamiseen ja etiikkaan heidän keskustellessaan nuorten kanssa. On nuorten myöhemmänkin elämän ja hoidon kannalta tärkeää,  että ehkäisystä keskusteltaessa syntyy jo varhain luottamus ammattihenkilöstöön, Väätäinen summaa.
 
Lisätiedot: Tuula Väätäinen, tuula.vaatainen@eduskunta.fi, p. 0505113018
 

Kommentoi kirjoitusta.

Tule juttelemaan Tuulan ja Markku Rossin kanssa!

Perjantai 20.2.2015 klo 9:49

tuula_vaataisen_vieraana_markku_rossi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vammaiskeskustelu ei saa johtaa äitien tuomitsemiseen

Perjantai 13.2.2015 klo 12:35

 

Yleisradion toteuttama keskustelu vammaisista on nostanut taas tärkeän aiheen esiin. Keskustelu on ollut pääosin avartavaa ja hyvin vammaisten näkökulmaa esille nostavaa. Erityisen hyvä kulttuuriteko vammaisten yhteiskunnallisen arvostuksen lisäämisen eteen on varmasti ollut myös kehitysvammaisten muodostaman musiikkiyhteisön nousu kohti euroviisuja.

 

Erityisesti olen kuitenkin seurannut keskustelua vammaisten lasten vanhempien asemasta ja siitä, millaisia kysymyksiä mahdolliseen aborttiin liittyy, jos lapsi todetaan vammaiseksi jo varhaisessa vaiheessa raskautta.

 

Ensisijaisen tärkeänä pidän sitä, että jokaisella ihmisellä on oikeus syntyä ja ominaisuuksistaan riippumatta mahdollisuus kasvaa tuetussa ja turvallisessa ympäristössä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteiskunnan täytyy taata vanhemmille heidän tarvitsevansa tukivälineet, palvelut ja taloudellinen apu jos lapsi syntyy vammaisena.

 

Perheille on tärkeää, että tukea saadakseen ei tarvitse taistella, odottaa ja vaatia oikeuksiaan. Liian usein hyvään tarkoitukseen rakennettu järjestelmä hautautuu siihen, kun kunta tai viranomainen pyrkii pysymään tulostavoitteissaan ja lykkäämään asian jonkin toisen tahon hoidettavaksi. Huonosti toimivat palvelut tuottavat ahdistusta ja epäoikeudenmukaisuuden kokemusta perheissä, joissa on jo valmiiksi raskasta erityslasten vuoksi. Tähän kysymykseen keskeinen vastaus on usein resursseissa ja asioihin suhtautumisessa.

 

Toinen puoli keskustelusta liittyy etiikkaan ja keskusteluun siitä, miten vanhempien tulisi suhtautua tietoon lapsen vammaisuudesta. Erikoissairaanhoitajana pidän hyvin huolestuttavina niitä puheenvuoroja, joissa kyseenalaistetaan naisten oikeus selvittää jo alkuraskauden aikana lapsen vammaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin liittyviä kysymyksiä. En myöskään hyväksy yhdenkään äidin tuomitsemista hänen valintansa perusteella. Meidän jokaisen täytyy muistaa, että asia on riittävän vaikea ilman yhteiskunnan luomaa painettakin.

 

Paras tapa edetä kohti moniarvoisempaa ja yhdenveroisempaa yhteiskuntaa on turvata kaikkien ihmisten mahdollisuudet turvalliseen elämään. Tuomitsemalla toisiamme kuljemme kuitenkin vain kauemmaksi tästä tavoitteesta.

 

Tiedote 13.2.2015
Vapaa julkaistavaksi

SDP:n Väätäinen: Vammaiskeskustelu ei saa johtaa äitien tuomitsemiseen

 

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen on huolissaan keskustelunavauksista, joilla kyseenalaistetaan äitien päätöksiä tilanteissa, joissa lapsi osoittautuu vammaiseksi jo raskauden alkumetreillä.

- Ensisijaisen tärkeänä pidän sitä, että jokaisella ihmisellä on oikeus syntyä ja ominaisuuksistaan riippumatta mahdollisuus kasvaa tuetussa ja turvallisessa ympäristössä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteiskunnan täytyy taata vanhemmille heidän tarvitsevansa tukivälineet, palvelut ja taloudellinen apu jos lapsi syntyy vammaisena, Väätäinen painottaa.

 

- Erikoissairaanhoitajana pidän kuitenkin hyvin huolestuttavina niitä puheenvuoroja, joissa kyseenalaistetaan naisten oikeus selvittää jo alkuraskauden aikana lapsen vammaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin liittyviä kysymyksiä. En hyväksy yhdenkään äidin tuomitsemista hänen valintansa perusteella. Meidän jokaisen täytyy muistaa, että asia on riittävän vaikea ilman yhteiskunnan luomaa painettakin, Väätäinen muistuttaa.

 

- Suomi on yksi maailman parhaista maista syntyä ja synnyttää. Lapsikuolleisuus on minimissä ja terveydenhuollon ammattilaiset osaavia sekä hyvin lääketieteellistä etiikkaa noudattavia. Ei luovuta tästä vapaudesta luomalla Suomesta äitejä tuomitsevaa yhteiskuntaa, hän tiivistää.

 

Lisätietoja: Kansanedustaja Tuula Väätäinen, tuula.vaatainen@eduskunta.fi, p. 050 5113018

Kommentoi kirjoitusta.

Tule tapaamaan Tuulaa ystävänpäivänä

Torstai 12.2.2015 klo 13:48

ystpva.png

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

SDP:n Väätäinen: Uusyhteisöllisyyttä täytyy tukea, ei arvostella

Maanantai 9.2.2015 klo 8:36


Tiedote 9.2.2015
Vapaa julkaistavaksi
 

 
SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen ei hyväksy arvostelua, jota uutisissa paljon esitellyt äitien ja lapsiperheiden vertaistukiryhmät ovat saaneet. Hän korostaa, ettei vapaaehtoistyö saa koskaan korvata julkista tehtävää, mutta samaan aikaan muistuttaa ettei valtio voi tarjota kaikkea sitä yhteisöllisyyttä jota ihminen tarvitsee.
 
-          Kaupungistuminen ja suomalaisten muuttotahdin kasvu ovat viimeisten vuosikymmenten aikana kasvaneet voimakkaasti ja perinteinen yhteisöllisyys, tuttuus ja naapuriapu on muuttunut tai kadonnut. On ainoastaan positiivinen asia, että sosiaalisen median kautta muodostuu nyt uusia verkostoja, tukijoukkoja ja kahviryhmiä, Väätäinen selventää.
 
-          Suomen julkisen palvelujärjestelmän täytyy tukea lapsiperheitä tarpeen mukaan. Tästä erinomaisia esimerkkejä ovat hoitojonojen lyhentäminen sekä uuden sosiaalihuoltolain myötä palaava kotiapu. Kuitenkin vapaaehtoinen apu on merkki terveestä ja tasapainoisesta yhteiskunnasta, Väätäinen tiivistää.
 
Lisätiedot: Tuula Väätäinen, tuula.vaatainen@eduskunta.fi

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »


Uutiset

SDP:n Väätäinen: Ilmaista ehkäisyä tarjonneista kunnista syytä ottaa mallia (20.02.2015)
Tiedote 20.2.2015 Vapaa julkaistavaksi     Kansanedustaja ja erikoissairaanhoitaja Tuula Väätäinen kehottaa  kuntia ja päättäjiä ottamaan mallia ilmaista ehkäisyä..

09.02.2015  Tiedote: Uusyhteisöllisyyttä täytyy tukea, ei arvostella
02.02.2015  Tiedote: SDP otti vastuuta perheiden arjesta
14.01.2015  Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Sairassakkovaatimuksilla käännetään keskustelu pois oikeista asioista